Pages

Kisah Di Adtec S.Alam...

Assalamualaikum..w.b.t.
Hello..sambungan entry sblm neh kay..
Pas mkn² n tapaw Mc'D utk adik aku Mija,
aku pn begerak dgn suka hati n senang lenang sbb ade org lain drivekn utk aku..hehe
Pas smpai jek ke Adtec..
aku dgn berhemah dn lemah lembut trun ke Pak Guard House konon² nk lapor diri n mintak kebenaran laa..
Aku: Assalamualaikum..sy nak msuk dlm jmpe adik sy boleh..
Pak Guard: knape ye???
Aku: sy nk hantaran makanan n baju die..
Pak Guard: ok cik..lapor diri kt pondok dlu ye...
Aku pn berlengang kangkung dgn senang hati laa nk lapor diri..
pastu kn..aku tngok pak guard tu g smbg² ngn kwn die..
then die dtg balik kt aku..
tbe² korang taw pe die ckp pe??
Pak Guard: Cik, xleh msuk laa..skrg bkn waktu lawatan..kalo nk suruh die jalan keluar..
Aku: xkan laa nk msuk kejap pn xleh..saye bkn nk jmpe pakwe sy pn..adik sndri pn xkn xleh jmpe??? (aku dh mule berhangin kus² time tuh)
Aku berjalan menuju ke kereta smbil mencarut..wahahaha...
xlaa...aku berhadap lg..cume aku agak berhangin jek..
ckp mcm keling laa pak guard tuh..
kejap leh, kejap x..
Last² aku mls nk pnjgkn cter, aku pn letak brg² tuh kt umah pak guard tuh..
aku ckp camneh..
Aku: Encik, sy nak buat bnda baik pn xleh..neh sy nak suh encik gantikan sy wat keje baik...
encik tolonglaaaa pegang brg² neh ye..AMANAH neh encik..saye nk msuk xleh..encik pn x bg kn? haaa..neh mai sy nk bg keje..Adik sy tuh xshat (huhu..wat cter jek) xtawlaa ble die nk dtg amik brg² neh..iye encik ye...Trime Kasehhh!!!!!
Pak Guard tuh snyap memandang aku..die ade ckp kt aku..sy wat keje sy jek..
hbs tu, sblm aku smpai td, aku ade laa ternampak 1 kete baru kuar..
mcm family laaa...xkan laa warden asrama tu nk berlapor² diri lak kn????
heee...1st time tuh aku berhangin kt org yg x dikenali...
Note: aku sesekali x pnah memandang rendah keje mcm dorang..malah aku hormat mereka..
tp mereka jgk harus blaja utk menghormati org lain.. berhemah dan memahami keadaan org lain.. sekian...



4 comments:

  1. huhh mgader tul pokgak tu. wi napar atah dahi kam. ish ish.

    ReplyDelete
  2. ♥ An --> mmg ngader pown..hampeh jek..

    ♥ rizz --> hooo..bodo sengal xphm bhse..hehe..

    ReplyDelete
  3. pak guard mmg tak best
    acik doa doa takde laa jodoh dengan mereka2 berstatus ituh
    jahat kan acik nehh
    hahaha

    ReplyDelete

Kata Anda?