Pages

GZ xtvt - recce to Kg Stay Kuala Pilah




Assalamuailaikum kwn²..
Entry yg terperam agak berminggu.. hanya smpt aku update hari neh.. lg pn da hbs raya.. so, da xde laa ape² xtvt berkenaan raya..
(da xde da tayang baju raya aku yg x cantik tuh..huhu)

Ok, back to da story.. Pada 10 October aritu (still dalam suasana raya), aku dan beberapa lg ahli komuniti getzzone telah menjalankan 1 aktiviti kecerdasan minda.. hehe..
minda x minda laa.. kteorg gerak ttp naek kereta jgk.. akitiviti yg diberi nama rekey atau dlm bahasa english, reagge recce menuju ke Kg Stay, Kuala Pilah.

Alahai, terasa mcm ssh plak nk mengarang utk entry kali neh.. aku belasah je laa..
kalo korang x ske bace.. xpe.. jgn laa bace.. tp kalo baek hati.. klik laa kt advertise nuffnang tu kalo die kuar k..hehe.. (sempat lg tuh)

Ok, biarlaa gmbr je menceritakan suasana di kmpung stay tuh..
mmg sgt laa segar dan nyaman.. sape² yg xde kmpung tuh, eloklaa ke cnie..



Antara komuniti yg turut serta.. hehe.. xkan laa aku nk kenalkan sorang² kn?
xyah laa berkenalan ngn depa.. kenal tuan blog da ckp da..

Kami smpai di kg Stay agak lewat akibat ade juge sesetngah org yg x menepati mase..
hehe.. (jgn terase ok).. aku jgk bgn awl hari tuh.. ;p



Makanan yg terhidang dan dihidangkan oleh pekerja di Kg Stay.. sume masak lomak yo..
pedas2 yo.. tp best sgt..


Sesampai je kat kg stay tuh.. terus kami melahap menjamah masakan nogoghi kat ctu..
best!! x rasa pn pedas die (melampau statement).. utk aku leh lg laa pedas die..
tp sape2 yg xmkn pedas.. bek korang tapaw jek dr umah..hehe

Tngok laa muke kteorg time mkn.. hehe.. mmg lapa thp gapan laa..



Lepas mkn.. xtvt yg dijalankan adelaa meninjau² perkhidmatan yg disediakan dicni..
bilik die agak selese.. tp suasana utk bilik dorm, xdpt lak digmbrkn..
sbb dorang x kasi msuk.. xpe laa.. belum tntu lg kteorg nk pilih dtg cnie kn..



Utk pengetahuan korang.. Kg Stay neh penah jd tmpt pengambaran utama cerita
Anak buloh betong yg dilakonkan oleh sheila rusly x silap..
Merase laa ko jd Malika kejap ble dok kt atas dangau tuh.. hehe..

Ok, stop here.. kalo rase nk taw lebih lanjut.. sile laa msuk ke cnie --> Kg Stay

1 comment:

  1. salam.. mcm menarik kg stay ni.. bole sya dptkan contact no tempat ni tak?

    ReplyDelete

Kata Anda?