Gambar Barbie Doll - Edisi Real.

Salam Hari Khamis korang.

Hari ini saya nak mengimbas kembali ke zaman kanak².  Waktu zaman kanak² dahulu kala, mesti semua orang pernah merasa pegang atau main Barbie Doll kn? Tipulah kalau waktu kecik², korang tak pernah main barbie doll.. Tak kesah lah jenis murah ke mahal.  Ada orang kalau dah terlalu gilakan barbie, sampai sanggup beli rumah dan accessories utk barbie yang harga dia ratus² tuh..  Saya dulu mmg adalah main barbie jugak, tapi tak mampu nak beli jenama Barbie.  Nak² saya niseorang sulung, byk kena bekorban utk adik²-adik  Biasa kalau beli pun, beli mainan masak² atau doktor².  Boleh berkongsi main dan dalam masa yang sama berkongsi permainan jugak.

Eh, macam dah terlebih-lebih pulak perenggan pembukaan.  Saya bukan nak cerita pasal permainan di waktu lampau..  Apa yang saya nak kongsi dengan korang semua adalah, gambar barbie in a real life..  Pernah tengok tak? hmm, setakat ni saya belum pernah tengok barbie yang betul².  Kalau tengok anak patung dia dan cerita kartun dia dekat tv3 tu pernah lah.


Contoh Anak Patung Barbie, Abg Kumbang pn nak tersentil jugak.  Credit pict to Abg Google.

Saya tak tahu lah kalau korang pernah tengok ke tak.  Gambar ini saya terima menerusi gmail saya yang dihantar oleh seorang rakan. Email dia bertajuk The Real Barbie doll &  Husband - superman.  Gila kentang tajuk dia kn.  Sebelum bukak email, saya ingatkan Cik Barbie Doll kahwin dengan Abg Superman edisi anak patung.  Rupa-rupanya tidak sama sekali.. Lepas tu fikir balik, ini mesti patung lilin.  Rupa-rupanya tidak jugak.  Sbb Cik Barbie dan Abg Superman dok posing maut.  Gila kentang beybeh!

//  Mari lah cuci mata..  Lebih cantik dari Paris Hilton kot!

Abg Superman: Sayang, dorang amik gmbr kite lah..


Cik Barbie: Eh, ye ke syg? Alamak, kantoi lah kita dah kawen.

Abg Superman: tak pe, peminat u tak kan lari sbb dorang kecik² lg. lepas ni mst org tak nak mintak tlng dekat I dah.


Cik Barbie: Kejap syg, posing dlu.. ramai pulak cameraman. :D


Cik Barbie: Ala syg, tak pe. Lps ni u jd bodyguard I je laa ok.. :D I love u

Dari pandangan mata korang, sama ke muka dia dengan anak patung barbie?  Abg Superman tu adalah jgk sikit².

Hee, kesahihan gambar tak dpt di pastikan.  Saya sendiri tak pasti gambar dekat atas tu betul ke tak Cik Barbie dan Abg Superman. Anggap je laa sebagai bahan cuci mata ok..

Credit to kwn baik, Nida sbb sudi bg Fizah gmbr2 ni. Teheee... :D

Have a great day guyss..

15 comments:

  1. gile kentanggggggggggg! ;p

    comel dan hensem abes ah dedua makhluk ni.
    nak superman tu jd boipren bleh? eheh

    ReplyDelete
  2. ni gambar betul.. nama perempuan tu kate botsworth.. ;)


    My latest entry : Siri CSI Manakah Yang Anda Minat ?

    ReplyDelete
  3. tetbe teringat cter lama,
    dlu penah sekali tuu kan,
    mak saya g sarawak,
    n kebetulan lak time tuu nk dekat ngn bfday saya,
    sekali saya mintak,
    nk adiah barbie doll.
    mak kate tayahla,nnt mak bli souvenier dr saraawak jep,tp ketegaq punya pasal,saya tamo gak.
    last2 dapat gak barbie doll tuu,n ta tahan lama pon. lingkup. haha bler pk2 balik,ase cm nyesal lak wat gitu. hehe maklomla budak ag. lallaa :P
    neway,abg superman n cik kak barbie tuu mmg sepdan! COMEY & HENSEM!! ^^

    ReplyDelete
  4. salam ziarah ye..first time berkunjung di sini.. nice blog..salam perkenalan ye,amy just follow ur blog..klu ada
    masa jemput la berkunjung ke blog amy ye..

    ReplyDelete
  5. tapi pelakon superman tu macam pernah tgk
    rupa2 nya dia berlakon citer Chuck
    hehe patut la macam pernah nampak

    ReplyDelete
  6. mak ai.. gila cantek perempuan ni!

    ReplyDelete
  7. Aisyah Ibrahim: cantik kn? comel dan hensem hbs.. pg tnya barbie.. nnt barbie mrh tak tahu. :D

    ReplyDelete
  8. shafiq: thnks for da info. da google td.hehe.. tp yg ni barbie betul ke? atau muka mirip?

    ReplyDelete
  9. ஐ Nurul-chan ஐ: teheee, tu laa.. baik beli menan yg leh simpan spnjg zaman.. :D

    ReplyDelete
  10. Amy Syaquena : tenkiu amy.. will do.

    ReplyDelete
  11. Syafrizal: citer chuck tu da lama jgk kn? since I form 5 kot..tak follow sgt..tehee..

    ReplyDelete
  12. Nurul Harun: sangat cantek.. menarik.. sesuai mereka b2.. :D

    ReplyDelete
  13. dulu malu skrang jatuh...
    cinta!!

    ReplyDelete
  14. cantik nya patung barbie ni

    ReplyDelete

Kata Anda?