Pages

Beto Kusyairi dalam Drama Kashaf Imani Astro Ria.

Assalamualaikum w.b.t.

Malam ni, saya sempat merehatkan mata saya dengan menonton TV, selain drama sinetron, saya juga suka melayan drama-drama Melayu terutama sekali dekat Astro Ria sebab drama Melayu dia macam sempoi dan best.

Malam ni drama yang menjadi tontonan saya adalah drama Kashaf Imani.  Lakonan berkesan dari Beto Kusyairi dan Sharifah Amani.  Rasa-rasa saya macam pernah tengok Beto ni berlakon, tapi macam tak hebat seperti sehebatnya dia berlakon dalam drama Kashaf Imani.  Serious gua terkelu.

Jadi, mmg terniat lah nak buat satu entry untuk si manis nih.  Jenuh haku ingat nama dia, sebab nama dia mmg unik.  Susah nak ingat, tapi bila dah makin glamour nanti sentiasa ingat lah kot. HEHE

Siapa boleh explain dekat saya apa maksud BETO?? ngeee.  Okay saya tahu, hanya sekadar nama pena :D


Credit : Budiey.com

Drama Kashaf Imani Astro Ria.
Sinopsis : 
Mengisahkan tentang gambaran alam roh. Kashaf seorang remaja bermasalah yang tinggal dengan ibunya, Rosnah yang bekerja sebagai GRO dan adiknya, Shamim seorang pelajar kolej.
Mereka tinggal di sebuah rumah flat di Kuala Lumpur. Kashaf bekerja menghantar dadah setelah berhenti sekolah semasa darjah 4. Satu hari, Kashaf telah dipukul hingga cedera parah dan dia koma.
Semasa koma dia dapat melihat semua yang berlaku di sekililingnya tetapi orang tidak dapat melihatnya, seakan-akan dia sudah mati tapi hanya seorang saja yang boleh melihatnya, iaitu Imani. Dia meminta tolong dari Imani untuk memberitahu keadaannya kepada keluarganya dan membantu keluarganya bertaubat.

Sempat laa juga haku layan sebak-sebak sebab tengok Kasyaf mintak-mintak maaf dengan mak dia.  Ya Allah, dah laa mak dia tak boleh nampak dia kan??  Siapa tak sedih, dah laa budak lelaki nak mintak maaf atas sebab salah dia sangat susah sekarang ni.. 

 

Dan, belum sempat ku membuat entry ini, ternampak gadis manis, Liyana Lunia menulis mengenai Beto Kusyairi dan telah memaklumkan di situ bahawasanya Beto Kusyairi sudah berKAHWIN.  Okay laa, tak jadi nak tackle kali nih. HAHA (gelak sendiri).

BTW lakonan Sharifah Amani yang melakonkan watak Amani untuk drama ini memang senantiasa superb dan termasuklah mak Kashaf (tak ingat laa nama mak cik tu).

Oh, rupa-rupanya pengarah dia yang juga merupakan salah seorang pelakon dibawah bumbung Radius One yang kini telah melangkah setapak kehadapan dengan jaya sekali.  Siapa tak kenal Isma Yusoof memang nak kena pelangkup ahh..  Dan kini menggunakan nama pengarah beliau iaitu Azma Aizal Yusoof.
Congrats bro, you did a great job.  
Satu cerita, satu pengajaran, satu ibadah.  Alhamdulillah. 

Pengajaran menerusi cerita ini: hargailah apa yang ada depan mata kita, hormatilah kesemua ahli keluarga kita sementara kita masih ada di dunia fana.  Allah memberi kita satu nyawa saja.  Hargai nyawa dan amanah itu.

Sumber: Budiey.com



11 comments:

  1. Citer ni... tadi i visit blog Liyana pun pasal ni, nak tengoook... tapi umah takder Astro... cam best jea...


    Untuk dia,..Maybe u tak ♥ i

    ReplyDelete
  2. Melati : yeahh... I pun nampak ynn tulis benda yg sama... btw cerita dia mmg menyayat hati.. n byk pengajaran..
    tak pe, nnt leh searched dkt youtube kot..mst ada org akn upload nnt :D

    ReplyDelete
  3. kakak guna blog ni ka? feezmior guna lagi tak?

    T___________T tak dapat tengok ending sbb astro buat hal. benci astro :((((

    haaaaaaaa, terus cancel nak ngorat sebab dia sudah beristeri. semoga mereka kuat sbb beto semakin dikenali kan kan ;(

    eh kakak, rupanya ni movie isma yusoff eh? seyes tatau tu dia haha :( btw isma pun berlakon sekejap dlm cerita ni uwuuu

    ReplyDelete
  4. Liyana Lunia.: guna jgk.. tp yg tu utk serious2 story..hehe.. yg ni tempat akk nk merepek kot..
    ntah laa dh konpius nk guna mana satu..hahaha

    yeap, nyesal baca entry yiynn dlu.kalau tak sempat ngorat dia dlm entry ni..semoga dia dan wife dia bahagia lah kan.uwwa.. (mmg keciwa sekejap)

    Yeah, akk terbaca abg budiey punya entry..movie isma rupe2nye..tp dia dh tkr nama..hehe..
    akk tgk tengah2..so, mmg tak nampak kot isma berlakon.

    ReplyDelete
  5. part beto bg balik tin imani tu...best...kan??? terbaikkkk :)

    ReplyDelete
  6. nak tanya dalam citer ni lagu opick tu tajuk apa??

    ReplyDelete
  7. CTER 2 SDH
    TP APER LG YG OPICK NYANYI 2?
    SAYA NK TH TAJUK,,
    HUHU

    ReplyDelete
  8. tajuk lagu opick: tiada duka yang abadi

    ReplyDelete
  9. sy terlepas tg citer ni..baru nk tgk sekarang..dah lama tunggu ulangan..jatuh chenta dgn beto!

    ReplyDelete
  10. tau tak muzik lagu gundam seed yang diselitkan dalam cerita ni tajuk ape ?

    ReplyDelete

Kata Anda?