Pages

Diarysuri: pilihan memasak lebih mudah. InsyaAllah

Bismillahirahmanirahhim.

Alhamdulillah. Hampir 2 minggu. Dapur berasap dari air tanggan sendiri. Biasala baru2 hidup berdikari. Beli groceries pn basic je.

Dan terima kasih Allah. Bukakan pintu hati saya dan memakbulkan doa kami suami isteri. Akhirnya suami dapat menikmati setiap hari air tangan seorg isteri. Perut beliau dh tambah 3 inci. Hihihi

Sebenarnya, menjadi seorg manusia normal. Kita sering terfikir2. Hmm.. nak masak apa hari ni. Menu apa yg best. X kan setiap masa nak google kan? Kdg2 penuh snapshoots menu. Tp x refer pn. Adalah satu dua je yg dpt menolong.

Trust me. Buku #1hari1resepi ni sgt2 byk membantu kami. Mcm ko pg kedai makan ko tgk menu nk order apa. Mcmtulaa kami pilih menu hari2. Xnak laa asyik2 masak lomak.. masak sambal.. masak sardin. Nnt diri sendiri pn naik jemu.

Byk je menu basic simple dan best. Hari tu saya cuba asam pedas. Sedap dan rasa mcm kat melaka. 1st trial Alhamdulillah menjadi.

Bagi saya memasak biarlah dari hati. Sambil berzikir bertasbih bertahmid. InsyaAllah masakan sesimple mana pun. Akan sedap dan berkhasiat.

Saya rekemen buku ni dan buku2 resepi lain. Selain dpt membantu kita utk mencuba resepi2 baru. Ianya juga dpt membantu kita dr sudut pemilihan menu. 
Dan. Jauhkan lah diri kita dari mengata bukan2. Bagi saya semua org ada talent memasak. Nak dengan tak saja. Jgnlah tgk org tu x pernah masak. Bukan bermakna dia tak reti masak. Mungkin dia simpan talent tu utk tatapan suami dia.  :) #takeiteasy #dontblameothers

2 comments:

  1. Ehem. Nk jgk buku ni. Nanti beli utk mija yer. Haha....

    ReplyDelete
  2. hi cik puan. lama tak blogwalking kan??

    ReplyDelete

Kata Anda?