:: sAlam rAmaDhan & SeLamat MenyamBut KeMerDekaan 51 tAhun MaLAysia ::

SaLam to Allz..
sudah lama rasanya tidak ku mengemas rumah ku ini..
pape pn entry kali neh khas utk bulan pose & merdeka..


ape perasaan korang utk smbut merdeka kali neh?
bagi diriku, sama seperti dlu..menyambut dalam kesederhanaan dan tidak kemane2 sudah semestinyek..huhu..aku tidak dibenarkn utk keluar selepas pkul 10 malm..jadi bermakna..tngok tv je laa..

teringat mase aku form 2 dlu..mase tuh Shah Alam utk pertama kalinye menjadi tuan rumah bg sambutan kemerdekaan yang ke 43 taun..dh skolah aku telah terpilih utk membuat persembahan bersama skolah sekitar Shah Alam, Kelang, dan sekitar kawasan Selangor yg lain..
mmg best gle..
ms kecik2 lak, ayah aku mst x lepas utk bwk 5 org anak2 die yg sgt comei neh pegi tngok perarakan hari kemerdekaan kt dataran..ms tuh kecik, x paham sgt..jadi tngok je laa..

;p
ble dah beso neh, kwn2 ade gak yg ajak pg celebrate laa ape laa..tp aku rs tuh bkn cara yg betul kte nk smbut kemerdekaan..bg aku laa kn, hanya degn bsyukur ats nikmat dn keharmonian yg Allah kurnia pada kte ade laa cara yg btul..
tp, tu sume tpulang pada individu masing2..kte mst ade cara kte sndri kn..

oke, PUASE lak..huhu..
Alhamdulillah taun neh aku dpt habiskn pose gantian yg tertinggal sebyk 10 hari..
InsyaAllah, dengan izinNya aku menharap pose gantian aku tuh diterima..;p

Taun neh aku rs lain sket pose sbb aku boleh pose ngn famly aku.. x cam taun lepas, pose di rumah sewa..huhu..cedeh..
Dn taun neh jgk ade 1st year aku bpose sambil bekeje..hehe.. *nak kne prepare duwet raye lebih..sbb dh keje kn?

oke,ekceli aku dpt brite agak baik smlm..*290808
pepagi lg aku dh kne panggil msuk bilik manager HR company aku neh..

cuak gak memule, ingtkn aku ade wat salah..tp die just sembang2 kosng jek..
dan 1 perkabaran yg agak baik utk aku, tp x konfem lg laa...Manager aku cadangkn aku utk kenaikan pangkat..*of course suprise to me...hehe..

aku tkejut gak, padahal aku slalu melawan bos aku tuh..
pape pn, Thanks for My Bos Mr Lobo coz sudi memandang diriku yg rendah ini..
smoge diri Bos sentiase dirahmati..


my boss n abg hadi at Sirim Dinner

me ngn sijil..

note: salam ramadhan kepada sumer umat Islam di seantero dunia..smoga Ramadhan kali ini membawa 1000 keberkatan kepada kte seluruh dunia..amin


3 comments:

  1. waaahhh congratsss²!!!! makin maju dah dierrr

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa :)

    eh! dah september laa...hehhe

    ReplyDelete

Kata Anda?