Pages

Sape mkn cili...???

Assalamualaikum..
selamat pg kwn².. **cewahh..

ok, xmoh laa ckp pasal kecik ati lg..
ckp² laa sbb smlm dh dipujuk..
aku di bawa jalan² dan makan² di e@curve & the curve..
kahkah.. di belanje tgok wyg lg..
tu laa.. kna laa wat sesi pujukan sbb dh wat kesalahan..**eh, bkn kesalahan.. tp kerelaan..
aku suke gak.. heee.. bkn slalu aku majuk² n kecik ati cmneh..

hurmm.. aku nk citer situasi di office aku lak skrg neh..
I wondering, nape org slalu menindas org yg baek ati cam aku neh..
opss.. kahkah.. bkn aku je,
3 org di account dept..
which is me, k.kin, k.ira..

****

kenape laa org yg baek hati cm kami neh, slalu di pndg rendah..
di pndg hina.. dipndg keji.. **ok, ini tipu..
x, aku rs org² kt company neh slalu sgt menindas kami..
membuli, dan memijak kepale..

yee... slalu ckp kami neh x profesional dlm bekeje.. komunikasi lemah dan sebgainye..
aku mls nk tulis byk2.. if sape² yg bace neh terase pedas,
tolong laa berubah.. ingt Allah jdkn manusia neh x sumer nye perfect..
mst ade jgk kelemahan kt mane²..

aku bg contoh serba sedikit ye..
misal kate nk tegur English kami teruk menampakkn kami fool...
oke, that is a English problem, tp bg aku, kalo English ko tu bgs sgt..
tp keje lembab cam kura² naik perahu..
baek xyah laa nk ckp diri ko tu perfect & professor professional..
orait.. thats one problem..
Komunikasi kn penting.. nape ko slalu pesan cmtu kpd kami,
tp awk sendiri failed dlm berkomunikasi..
tuduh² sumer slh kami.. kteorg leh terime kalo betul itu salah kteorg..
tp tngok jgk, kalo salah kteorg tu berpunca dr siape???

hurmm.. one more thing, pesanan utk si dia..
jgn rs diri ko tuh bos kteorg k..
ingt, awk tu pn makan gaji cm kami..
this is not ur company..
dan bkn ko sorang jek bekerja dlm company neh..
please respect perasaan org lain k..


fizah: seorg yg proffesional boleh terima jika mereka ditegur dan menerima kelemahan diri sendri dgn seadanya.. bukan menunding jari ke arah org lain yg tiada kena mengena dgn diri dia.. sorry if my English menampak kn diri sy FOOL..

3 comments:

  1. huhu..sabo je la..jeles je tuh.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. sabola ekk..
    huhu manusia nih rmbut sama itam erkk tpi skang da manyak celop kot...
    tpi ati laen2..
    juz doakan dorg brubah ja k.. :)

    ReplyDelete
  3. bhenti2 la kejenyer. cr laen. keke

    ReplyDelete

Kata Anda?