Pages

Cucuk Vitamin C =)

Selamat pagi, wahh. rse aman gler pegi keje arineh..
No Jammed.. kekeke.. sukka..!!

Haa, tajuk mcm kontroversi jgk laa kn? tlng laa.. x kose taw saya mahu mencucuk vitamin bagai.. haha..
Ok laa.. mari laa feez nk cerita ceritera balek kampung cuti CNY.. skrg pn ramai lg cuti kn? bestnyaa.. nie pn hati rasa mcm nk cuti lg, tp bla cuti rasa bosan, bila keje rasa nk cuti.. ape yg ko nk sbenarnye feez oii??

tp xtvt yg feez wat aritu lg best.. kami secara berjemaah sekeluarga pergi mencuci darah di...

Pusat Rawatan Komplimentari OZON Healing.

Ekceli x suspek ape² ble ayah ajak feez ikut g Ipoh.. lahai.. smpai dr puchong ke Kuala Kangsar pukul 2.30 pg sabtu.. pkul 9 pagi da kena siap-siap ke ipoh pulak.. pelik jgk.. kenapakah perlu feez mengikuti group warga emas.. ahahaa.. xpe laa.. no compromise, ayah kata ikut, kena ikut.. alih² smpai laa feez pagi tu kt pusat rawatan neh..

Apakah yg dijalankan di pusat ini?? 

sorry laa, feez mmg x tahu sgt nk explain.. tp mmg berbaloi dan boleh merawat penyakit dari penyakit kanser sampailaa ke penyakit simple².. penyakit simple tu mcm saket urat ke, saket kepala ke, migrain ke, mcmtu laa.. teknik yg digunakan mcm homodialisis  (x sure ejaan neh) tp yg ini dia gunakan kaedah cuci darah.. mase cuci tu, baru laa leh tawu berape byk kolestrol dlm badan.. haha.. anda akan dapat tngok secara real and live..

kalo nk tahu, just email or msj me okeh.. nnt feez kasi contact number die..

Yg turut serta harituh jgk adalah tok, opah, makngah, ayah dan ummi.. gmbr ummi x smpt nk amik coz turn ummi same jgk ngn feez.. so, xleh nk gerak²suke ati p amik gmbr..
nnt jarum terpatah padan muka.. ;p

Gmbr di bwh adalah mesin yg digunakan utk memproses darah yg keluar dan masuk dalam badan kita.. so, jgn risau laa darah anda nnt kurang ke ape, sbb die x amik kra sume tuh.. yg akan kuar sket jek kot sbb sblm proses dijalankan, die kena cucuk tgn utk check urat kita yg sesuai digunakan utk proses ini.. dan ade juga dia kasi ubat bius utk kurangkan rasa saket.. alaa, men cucuk jarum neh, rasa mcm kena gigit semut gatal jek.. amboi, blagak ko feez..


Kt bwh neh plak gmbr saluran darah dan bekas kaler putih tu adelah bekas utk pembuangan toksin dlm badan kita.. proses rawatan ini akan mengeluarkan toksin² jahat dan kolestrol dalam darah kita.. mcm sucikan darah gitu.. haha.. ok, kalo x phm gabungan laa kedua² gmbr atas dan bwh ok.. =)


okeh, lihatlaa tangan ku bercucuk.. ini tangan belah kanan.. tangan belah kanan utk darah kotor keluar, dan disalurkan ke dalam mesin td utk proses seterusnya.. lepas tu die akan masuk balek dlm badan kita ikut tangan belah kiri.. proses ini mengambil kira selama sejam.. tu belum lagi amik masa nk cari urat, nk cucuk bius, nk cucuk jarum, nk jerit².. haha


Ok, marilaa lihat wajah penulis yg konon² dlm kesaketan.. haha.. muke berlakon jek tuh.. x saket pn.. 
 


cuma after proses ini berakhir, terasa sedikit perit masa proses masuk vitamin C dan multivitamin.. ouh, die akan msukkan lebih kurang dlm 5 jenis vitamin dalam bdn kita.. tp utk vitamin C tu bkn laa cucuk² mcm ala² artis, cara dia lebih kurang mcm dokter msukkan air dlm bdn kita masa kena thn kat wad.. eh, ape laa aku merepek neh.. korang phm ke? kalo x phm, phm kan saja.. =)

and da result is, sila rujuk muke atok feez kt atas, dis is da 2nd time atok buat rawatan neh.. and FYI 2weeks before, dia lgsng x leh jalan dan hanya bergantung dengan kerusi roda utk bergerak.. nak duduk dan baring sgt pn xleh.. sbb atok feez da agak uzur.. so, kami andaikan saja saket tua.. tp lepas ayah feez bwk pegi wat rawatan kt sini, Alhamdulillah dlm 2 3 ari pastu da gagah da dia berjalan.. leh lari² anak lg.. haa.. bygkan laa mcmna keberkesanan dia.. akak nurse tu ada bgtaw feez arituh, Ahmad Idham pn wt rawatan kt situ.. ceih sudah maken femes tmpt tu rupanya..
ok la, stop here and smpai jumpa lg.. apa² just leave a comment or email ok.. mahu email, tinggal komen.. =) tata


6 comments:

  1. cik epal: xyah takut.. x saket.. hehe.. sbb da bius

    ReplyDelete
  2. weeee..boleh ek bt cucuk2 tu..??hohoho
    kt mn ek tmpt ni??
    kos nyer baper??

    hohohohoh

    ReplyDelete
  3. Sesiapa berminat nk beli vitamin c, collagen, gluthatione, kojic acid atau placenta sila lawat http://ratu71.blogspot.com/

    service charge doctor untuk cucuk slalunye rm15-rm20 sahaje.

    beli sendiri suruh doctor cucuk lagi murah...

    tq

    ReplyDelete
  4. nak no phone dear nak tanya ade x branch dekat kl. mcm best je cuci darah ni.

    ReplyDelete

Kata Anda?