Pages

Sembang Berisi | Tanggugjawab seorang JuruToll.

Selamat Pagi Peps.. 

Jarang benar cik Feez sorang ni dapat mencatat entry di waktu pagi. Hari ini telah cipta sejarah tersendiri. Bangun seawal 4.45am utk bersiap keluar rumah bersama dengan uniform kerja. Tujuan, mahu mengikut En Jebard menghantar abg tersayang ke Air-Port KLIA, Sepang.. See, bakal adik terbaek bukan. Bersusah payah demi bakal abg ipar.. Cehh.. 


Abg En Jebard ada trip ke Manchester, sebab tu aku beriya teman. Mana laa tahu kot-kot dapat laa apa² buah tangan dari sana.  Chewing gum Fergison pun tak apa laa.. wakakaka.. ada sebab buat baek, jahat engkau!

// Diteruskan bercerita..

Kebetulan sewaktu dalam perjalanan pulang, ketika menghampiri kawasan tol sepang, saya sempat berbual manja kosong dengan En Jebard.



Feez: By, bby ingat bby nak try laa kerja sebagai jurutoll.
Bard: Haishh, biar betol bby ni..
Feez: iya, betol laa, wat ape nak tipu.
Bard: Letih laa sayang, kang sampai waktu puncak, tak menang tangan.. mesti tercabut tangan.
Feez: Alaa.. mana-mana kerja pun mesti letih punya, bby bukan apa, nak jugak tahu mcmana kerja jd jurutol..macam cashier ke ape ke..
Bard: Susahlaa utk org tak biasa, kalau rasa nak jugak, mintak jaga kt lorong Touch n Go atau Smart Tag.
Feez:
what?? hahahaha.. gelak guling² laa apa lg..Ape laa by ni.


Wuuuu, tengok laa.. org cakap betol² dia main². Terus saja angan-angan dilupakan.
Tapi saya teringin sangat nak tahu, macamana kerja sebagai jurutol ini.  

Besarkah tanggungjawabnya?? atau hanya sekadar hulur tiket, mintak duit, bagi balance?

Uols yang pernah kerja sebagai jurutol, marilaa kongsi kan pengalaman korang kt sini. Jikalau tak keberatan laa.. :D

4 comments:

  1. kakak syafi pon ada sorang kerja tol. baru dalam tiga bulan kerja. dia pon macam akak, alasan sebab teringin. padahal bukan takda duit ke apa, dia memang saja nak cuba rasa camana kerja tol. so sekarang dia cakap kerja tol penat tapi enjoy :P HAHAHHAHAHAHA pastu terus lekat dekat situ. tapi duit jangan sampai short la. kalau short memang habis laaaaa.

    ReplyDelete
  2. ehehe..sweet lom pnah keje kt toll.. ^___^
    kekadang terpikir gak cm sis..
    ^___^

    ReplyDelete
  3. rara: hehe.. ye ke? kra nya jurtoll ni pun kira jugak laa brapa kereta dia layan kn. tp bukan senang nk kira, kdg2 ada jugak lori.laen2 harga.wuhuuu.. tp org kata jurutol pn boleh kaya apa kalau rajen OT.. :D

    ReplyDelete
  4. Sweet: ye laa kn.. semua nk rasa.. :D

    ReplyDelete

Kata Anda?