Pages

Rongeng Hari Minggu..

Citer mcm da basi.. saya mmg tiada kesempatan nk taip apa-apa ujung minggu arituh.. sebab apa, full beb.. tiada masa.. tiada waktu.. kononnya.. padahal waktu terluang ko pegi tdow kn? kehkeh.. horr!!

x apa.. x apa.. tetap jgk cuba menaip malam ini.. nak buang rasa malas.. nk buang rasa nebes sbb esok ada 2 temuduga.. ya Allah, syukur sebab dapat peluang walaupun hanya untuk temuduga..


Pesta Buku Antarabangsa 2010, PWTC.

Hari sabtu.. ada dua aktivit.. pertama sekali menjejakkan kaki ke KL menggunakan STAR LRT.. hehe.. kali ke 2 naek  after bulan Jan aritu.. itu pun sebab interview jgk.. PB kali neh sgt teruja nak pergi.. sebab saya sangat kepingin nak berjumpa dengan Kak Ain Maisarah.. eceh beza umor berapa ja, tp mahu juga memanggil kakak.. Saya sangat kagum terhadap beliau, tak silap dalam masa 2 tahun sudah memiliki 9 buah novel yang beliau tulis.. kagum.. kagum.. sewaktu membaca buku versi AKU MAHU 2 tahun lampau, saya sangat2 terpikat dengan watak yang beliau cipta.. seyes kagum.. macam org dulu-dulu cipta watak cindrella, snow white etc..

kalau x percaya, sila pergi kedai buku.. cuba beli satu okeh.. 
Ain Maisarah dan Izanor
Nak amik gambar muka depan-depan, x smpt.. manusia ramai gila beratur.. sgt sesak.. hehe.. dapat amik gmbr tudung jek.. itu pun boleh buktikan itu ain maisarah yang betul.. sebab dia punya trademark mmg tudung mcm tuh.. patern yg macam itu. hee.. anyway nice to meet you sist.

Lagi x percaya, kebanyakkan kanak-kanak sekolah rendah dan awal sekolah menengah jek beratur.. selebihnya ada sorang org dewasa xdak  anak merangkap penulis blog ini dan 2 org mak nak bayarkan utk anak.. hehe.. x malu pn.. rasa bangga.. Kak Ain ada bertanyakan soalan kepada saya.. lebih kurang mcmni laa dialog dia.. selepas sessi bertanya nama beliau bertanya,

Ain: Umor berapa fizah?
Fizah: cuba kak ain teka..
Ain: hurrmmmmm... dalam 16 tahun..
Fizah: MasyaAllah... mudanya u teka umor I.. hahaha... 24 lah..
Ain: wahhh.. neh mesti awet muda.. nampak muda sangat. :))))

okeh, cukup senyum kambeng feez.. sambung cerita... haha.. after that lepas salam2.. terus pergi ke tempat lain.. nafas mula sesak masa neh.. ingat nak balek jek..

tp odw mencari jalan keluar dewan PWTC yg tibe x nampak, kteorg terserempak dengan booth Kartunis Karikatur.. Saya turut mencuba.. nak tngok wajah kartun sendiri.. x lama pn bro neh buat.. 10 minit jek. mmg tangkas laa tangan beliau.. 

See, saya control senyum.. senyum control sangat. x tahan tngok abg kartunis tuh.. dok senyum2 sambil lukis gambar saya..

Gmbr closed up utk karikatur gambar saya hari tuh.. tp utk full version nanti-nanti laa k.. sebab x sempat nk snap laa.. hehe.. tp sgt kiut weih.. kena tngok.. wahahaha.. aku sendiri x tahan tngok gmbr sendiri..

lepas itu kami pulang dengan hati lapang.. peruntukan masa di pesta buku lebih kurang sejam saja.. x masuk pergi balek naik STAR LRT tu lah.. 
..........................................

Pesta Belon Panas Antarabangsa Putrajaya 2010

Dekat pesta buku x lama.. sampai rumah balek dalam pukul 4.30pm.. terus dipanggil nard utk bersama-sama pergi tngok belon besar-besar ini.. teruja sangat.. lepas siap-siap ala kadar, terus bertolak.. bertolak tngok belon gemok.. haahaa.. org sgt ramai.. macam pasar malam antarabangsa pn ada.. bersepah-sepah org parking kereta.. kalo silap besar abg polis wat rush.. hehe.. kaya dorang weih..


Belon-belon baru nk terbang

Dekat pesta belon pn x lama.. after maghrib terus balek.. balek ke Alamanda.. hehe.. x dapat sgt nk enjoy sbb perut lapar.. dekat sana plak makanan byk dah hbs.. so,tidak mengapa lah.. ada jgk pengalaman dpt tngok belon gemok bukan? nnt kalo org tanya, eh kau pergi x tngok belon kt putrajaya.. at least saya boleh jawab, pergi.. pergi.. haha.. 

Next year kot-kot ada rezeki ber DSLR kena pegi jgk laa.. heee.. baru best dapat amik gmbr dari jauh saja..doakan saya murah rezeki okeh..
Ok, see you next entry.. taraaadaaaa...

6 comments:

  1. baru berjinak2 dlm bidang bacaan...hehe..now baca novel..hehe..

    ReplyDelete
  2. Black_mel: yeah.. cuba knfm melekat punya..

    ReplyDelete
  3. jeles.. ai tak berkesempatan nak p tempat belon tu ngn pesta buku...

    ReplyDelete
  4. sist syima: alaa pesta buku maseh berlngsung..
    pesta belon x pasti lg laa.. heee

    ReplyDelete
  5. .::WaNiE::. --> eheh.. jgn laa..segan ai yu.. wahhahaa

    ReplyDelete

Kata Anda?